Paraabeli
Koulutukset

Koulutukset

Avoimet kurssit

Suomen Lähetysseura ja STEP-opintokeskus järjestävät keväällä ja kesällä 2022 kaksi avointa kurssia, joilla Paraabeli toimii kouluttajana. Kurssit järjestetään Suomen lähetysseuran Studio Tasaamolla Helsingissä (Höyläämötie 18A).

Paraabelin praktiikka 21.-22.5.

Ensimmäinen kursseista sopii kaikille esiintymistaidoista kiinnostuneille ja myös kokeneemmille esiintyjille. Kurssilla opitaan avointa läsnäoloa ja aitoa ilmaisua sekä saadaan valmiuksia elävään vuorovaikutukseen yleisön kanssa. Opettajina toimivat Paraabeli -kollektiivin Iiris Autio ja Matti Halén. Kurssi perustuu kehittämäämme työskentelytapaan ja lempeään pedagogiikkaan. Taiteen edistämiskeskus (TAIKE) on tukenut praktiikan kehittämistä.

Tule vaihtamaan pölyttyneet maneerit vahvaan kohtaamiseen!

Kurssimaksu 95/80€. Ilmoittautumiset viimeistään perjantaina 13.5.2022 klo 12.00 mennessä osoitteeseen info@paraabeli.fi. Lisätietoja löydät myös facebook -tapahtumasta.

Yksinpuhelua 18.-19.6.

Toisella kurssilla ovat kaikki esiintymisen peruselementit läsnä – esiintyjä, tila, yleisö ja teksti. Monologi- ja runokurssilla opitaan ymmärtämään ja tulkitsemaan tekstiä, työskentelemään yleisön kanssa, tunneilmaisua ja rytmiä sekä luovaa tilankäyttöä. Kurssilla tutkitaan erilaisia mahdollisuuksia esittää monologi tai runo.

Kurssimaksu 95/80€. Ilmoittautumiset, lisätiedot ja tiedustelut: info@paraabeli.fi.


Tältä sivulta löydät myös valmiit koulutuskokonaisuutemme, jotka voit tilata sinulle sopivaan aikaan ja paikkaan!


Mä vaan hymyilen koko ajan, kun tää on niin kivaa!

Minä kokijana ja tekijänä -pohdinta oli yllättävää ja avasi vielä sitä, mitkä ovat minun aiheeni.

Ammattilaisen ohjauksessa tuli paljon varmempi olo.

Opetuksessa pääsee oikeesti tekemään ja oppimaan ja toteuttamaan omaa luovuutta.

Tervetuloa mukaan esittävän taiteen maailmaan! Olemme työskennelleet esittävän taiteen, opetustyön sekä osallistavien ja soveltavien menetelmien parissa yhteensä yli kolmekymmentä vuotta. Tärkeimmäksi lähtokohdaksi on kokemuksemme myötä osoittautunut turvallisen ympäristön luominen. Työskentelyssämme on inspiroiva, pohdiskeleva, leikkisä, hauska ja joustava ote. Kuuntelemme ja kohtaamme – keskitymme siihen, mikä on tärkeää juuri siinä hetkessä. Uskomme, että taide avaa ymmärryksen ihmisyyteen ja elämään. Jokainen on luova ja taide kuuluu kaikille.

Ohjelmistossamme on mm. seuraavat valmiit koulutuskokonaisuudet. Tarkemmat kurssikuvaukset löydät klikkaamalla kurssin nimeä.

Teatteritaiteen koulutukset

Näillä kursseilla keskitytään taiteelliseen työskentelyyn lempeästi ja laadukkaasti. Kaikki työskentelevät omista lähtökohdistaan ja uskomme, että tasa-arvoisessa ryhmässä jokainen voi oppia ja mahdollistaa toisten oppimista. Teatteritaiteen koulutukset Paraabelin Facebook -sivulla.

Soveltavat koulutukset

Teatterin keinot eivät täytä ainoastaan esiintymislavaa, vaan sen sovellukset rikastuttavat ihan jokaisen arkea. Pääasiana on tutkia, kokeilla ja toimia yhdessä – luovasti ja monipuolisesti! Soveltavat koulutukset Paraabelin Facebook -sivulla.

Ilmaisutaidon koulutukset

Meille on tärkeää turvallinen ja avoin ympäristö, jossa voi kasvaa ja vapautua. Näissä koulutuksissa saa oppia itsestään ja ilmaisukeinoistaan sekä tietysti keksiä, eläytyä, mokailla ja iloita! Ilmaisutaidon koulutukset Paraabelin Facebook -sivulla.

Tilaa koulutus

Koulutusten kestot vaihtelevat aiheista ja ryhmän tarpeista riippuen tunnin työpajoista muutaman päivän kurssikokonaisuuksiin ja valikoimastamme löytyy sopivaa sisältöä kaikille ikäryhmille. Kukaan ei ole liian nuori tai vanha innostumaan teatterista! Varaa koulutukset ja pyydä hintatarjous osoitteesta info@paraabeli.fi.

Kysy juuri sinun tarpeisiisi räätälöityjä työpajoja sekä teatteriopetusta, ohjaamisen ja käsikirjoittamisen toteutusta tai konsultaatiota!