Paraabeli
Tarinateatteri

Tarinateatteri

Kertoma! – elämän suurta draamaa

Jokainen ihminen ja jokainen tarina on tärkeä. Kertoma! on Paraabelin tarinateatterikokoonpano, joka luo ilahduttavan ja koskettavan ohjelmanumeron joka tilanteeseen. Spontaani ja vuorovaikutteinen esitys voimauttaa ja viihdyttää!

Tarinateatteri on osallistavaa teatteria, jossa ei ole valmista käsikirjoitusta. Ohjaaja, näyttelijät ja muusikko tekevät yleisön omakohtaisten tarinoiden pohjalta esityksen erilaisten improvisaatiotekniikoiden avulla. Kertoma! kuuntelee ja herättää eloon sinun kokemuksesi, ajatuksesi ja tunteesi – koko elämän suuren draaman!

Mitä on tarinateatteri?

Tarinateatteri mukautuu erinomaisesti monenlaisiin tilaisuuksiin aina hauskoista iltamista herkkiin kohtaamisiin. Esitys voi käsitellä jotakin tiettyä teemaa tai vaikkapa alustaa ja purkaa seminaarin sisältöä. Hetkessä syntyvä yhteinen taide-elämys houkuttelee koko porukan luovaan, keskittyneeseen ja rentoutuneeseen tilaan.

Tarinateatterin on kehittänyt 1970-luvulla amerikkalainen psykoterapeutti Jonathan Fox ja sillä on Suomessakin jo pitkät perinteet. Tarinateatteri ei ole terapiaa, mutta se voi olla terapeuttinen kokemus. Se liittyy ikiaikaiseen leirinuotioperinteeseen ja vahvistaa yhteyttä omaan itseen ja ryhmään, johon ihminen kuuluu.

Kertoma!

Kertoma! on esiintyvä tarinateatteriryhmä, joka on aloittanut toimintansa vuonna 2017. Kertoma!:n toiminnassa tärkeä arvo on kuulluksi ja nähdyksi tuleminen. Me haluamme nauraa nauravien kanssa ja itkeä itkevien kanssa. Jokainen ihminen ja jokainen tarina on tärkeä.

Iiris Aution ja Matti Halénin lisäksi Kertoma!:ssa toimii Paraabelin yhteistyöverkostoon kuuluvia mukavia ja monipuolisesti lahjakkaita taiteilijoita teatterin ja musiikin alalta:

Annamari Ahonen

Annamari Ahonen työskentelee suomen kielen opettajana ja teatterin tekijänä. Teatterissa hänen sydäntään lähinnä ovat nukketeatteri, fyysinen teatteri ja improvisaatio. Hän pyrkii kohti yhteisen ymmärryksen syntymisen ja jakamisen hetkiä. Hän pitää vaikeista kysymyksistä ja yllättävistä tilanteista.


Elias Edström

Elias Edström on fyysisen teatterin näyttelijä ja ohjaaja. Hän on erikoistunut Peking-oopperaan ja työskentelee monipuolisesti kulttuurikentällä. Näyttämötaiteen kautta Elias tutkii ihmiskehon ilmaisua ja ihmisten välisiä suhteita. Hän on syvästi kiinnostunut tarinoista ja siitä, miten jokainen rakentaa oman tarinansa.


Tanja JuutilainenTanja Juutilainen on koulutukseltaan teatteri-ilmaisun ohjaaja ja sosionomi. Tanja on työskennellyt jo vuosia opetus- ja ohjaustehtävissä teatteri-, kulttuuri- ja sosiaalialalla eri ikäisten ihmisten parissa. Hän on ohjaajana kannustava, innostava ja helposti lähestyttävä. Häntä inspiroi teatterissa visuaalisuus, eri taidemuotojen rohkea yhdistäminen, paikkalähtöisyys ja teatterin vieminen sinne minne sen ei ehkä lähtökohtaisesti ajatella kuuluvan.


Hanna KortelainenHanna Kortelainen on monipuolinen kulttuurialan toimija. Koulutukseltaan Hanna on sekä teatteri-ilmaisun ohjaaja että tanssinopettaja. Tällä hetkellä hän pääsääntöisesti työllistää itsensä tanssin ja opettamisen parissa. Opettajana Hanna on kannustava ja vuorovaikutteinen. Hän innostuu yhteistyöstä, luovista prosesseista ja naurusta.


Helmi NeuvonenHelmi Neuvonen on laaja-alainen musiikin ja teatterin tekijä. Hän on toiminut moninaisissa teatteri- ja musiikkiproduktioissa näyttelijänä, sellistinä, pianistina, laulajana ja säveltäjänä. Teatterissa Helmiä kiinnostaa ihmisten välinen vuorovaikutus, yhteiskunnallisten ilmiöiden tutkiminen ja eri taiteen alojen rajojen häivyttäminen. Taiteilijana hän on herkkä kuuntelija ja tulkitsija, joka inspiroituu toisista ihmisistä.


Pekka NymanPekka Nyman on freelance-muusikko, jonka pääsoitin on lyömäsoittimet. Tavoitteena hänellä on luoda musiikkia erilaisista äänilähteistä keinoja kaihtamatta. Hänellä on myös taipumuksena siirtyä välillä soitinten ääreltä estradille näyttelijän rooliin. Hänet työllistää niin soittaminen, sovittaminen, tuottaminen kuin säveltäminen sekä erilaiset musiikkiin liittyvät koulutukset.


Juho YlitaloJuho Ylitalo on freelancer-kosketinsoittaja, tapahtuma-alan yleismies ja teologian ylioppilas. Hän on nuoreen ikäänsä ehtinyt olla mukana sadoissa tapahtumissa, niin estradeilla kuin kulisseissa. Uutta luodessa Juhoa inspiroivat tarinat ja juonenkäänteet, joiden dynamiikkaerot saavat näkyä ja kuulua.